Дома  Најава  Помош 
 Како се прави ...

Лични податоци
... Најава?
... Регистрација?
... Одјава?
... Промена на мојата E-Mail Адреса?
... Преглед на моите претходни порачки?

Купување
... Како да пронајдам одреден производ?
... Како да внесам производ во мојата кошничка?
... Како да управувам со мојата кошничка?
... Како да направам порачка?

 

 Како да се најавам?

 1. Кликнете на копчето Најава кое се наоѓа од десно на почетокот на секоја страница на нашиот web сајт.
 2. Впишете ја вашата целосна email адреса ( на пример, moeime@domein.com.mk ).
 3. Впишете ја лозинката која ја користевте кога се регистриравте како наш член.
 4. Селектирајте го Запамти го моето корисничко име на овој компјутер ако не сакате да се пријавувате секогаш кога ќе дојдете на нашиoт web сајт. Не ја селектирајте оваа опција ако користите јавен компјутер.
 5. Кликнете на копчето Најава.
Забелешка:
Ако досега не сте се регистрирале као член кликнете на копчето Зачлени се и пополнете го формуларот.

-на почеток-

 

 Како да се регистрирам?

 1. Кликнете на копчето Зачлени се кое се наоѓа од десно на почетокот на секоја страница на нашиот web сајт.
 2. Впишете го вашето корисничко име.
 3. Впишете ја вашат комплетна email адреса( на пример, moeime@domein.com.mk ).
 4. Впишете ја лозинката која ќе ја впишувате при секое најавување.
 5. Повторно впишете ја вашата лозинка.
 6. Впишете ја адресата на живеење
 7. Впишете го градот во кој живеете
 8. Изберете од листата држава во која живеете
 9. Впишете го поштенскиот број
 10. Впишете го Вашиот телефонски број
 11. ко се согласувате со внесените информации на овој web site, кликнете на копчето Потврда.
Забелешка:
Кога процесот на регистрација е завршен, вие веднаш станувате наш член.

-на почеток-

 

 Како да се одјавам?

Едноставно кликнете на копчето Одјава на почетокот оддесно на секоја страница на нашиот web сајт.

Забелешка:
Вие мора претходно да се бидете пријавени за да ја користите оваа можност.

-на почеток-

 

 Како да ја променам мојата email адреса?

Копчето Профил поставено на почетокот на секоја страница од нашиот web сајт Ви дозволува да работите со Вашиот личен профил.Откако ќе ги промените Вашите податоци кликнете на копчето Потврда.

Забелешка:
Вие мора претходно да се бидете пријавени за да ја користите оваа можност.

-на почеток-

 

 Како да ги видам моите претходни порачки?

Копчето Сметка поставено на почетокот на секоја страница од нашиот web сајт Ви овозможува да ги видите сите нарачки кои претходно сте ги направиле преку оваа електронска продавница.

Забелешка:
Вие мора претходно да се бидете пријавени за да ја користите оваа можност.

-на почеток-

 

 Како да пронајдам одреден производ?

Вие можте да пребарувате одреден артикл користејќи ја алатката за пребарување поставена на почетокот на страницата со каталог на производите. Впишете го името на производот, потоа кликнете на копчето Пребарај поставено веднаш до алатката за пребарување. Секој артикл кој одговара на карактеристиките кои Вие сте ги запишале ќе се појави на екранот.

-на почеток-

 

 Како да внесам производ во мојата кошничка за купување?

Селектирањето на производи и правењето нарачка во продавницата на е лесно, брзо и пред се сигурно. Кога ќе го пронајдете артиклот кој го барате, кликнете на копчето Купи. Картичката за купување, поставена на  почетокот на првата страница на нашата електронска продавница, ги покажува сите артиклки кои Вие сте ги избрале. Секој артикл кој сте го селектирале одговара на количина еден (1). Ако сакате да ја зголемите или намалите количината на одредениот артикл – кликнете на копчето Измена.

-на почеток-

 

 Како да управувам со мојата кошничка?

Менување на количеството на артиклите
Намалување или зголемување на количината на Вашиот претходно направен избор се врши со менување на бројот во Количина и потоа со кликнување на копчето Ажурирај.

Отстранување на артикли од вашата кошничка
Ако сте додале артикл по грешка или сте го смениле Вашето мислење за артиклот можете да го селектирате Отстрани и потоа со кликнување на копчето Ажурирај да го отстраните артиклот од Вашата кошничка за купување.

-на почеток-

 

 Како да извршам порачување?

Со Кликање на копчето Порачај– ќе Ви се отвори страница со која треба да ги потврдите Вашите претходно внесени податоци за контакти. Потврдете на копчето Потврда.По e-mail ќе добиете известување за Вашата направена порачка.

-на почеток-